Iesenii care au venit pe 1 si 2 octombrie la Aeroportul Iasi au avut parte de un weekend plin de adrenalina. Competitia de drift a adunat pe pista veche a Aeroportului aproximativ 12.000 de oameni care au s-au putut bucura de un show complex de motorsport. Estimarile Jandarmeriei Iasi ne arata ca in prima zi a calificarilor au fost prezenti aproximativ 5.000 de oameni, iar duminica, in ziua competitiei, numarul acestora s-a ridicat la 7.000.

Stefan Stefanov este Campion National in 2016, titlu obtinut dupa rezultatele foarte bune inregistrate in toate etapele din anul competitional, la Iasi fiind organizata a V-a si ultima etapa din cadrul acestui concurs.

Evenimentul a fost organizat, pe plan local, de Clubul Sportiv Iasi Rally Racing Team, in parteneriat cu A.C.S. Romanian Drift Community, gazda fiind Aeroportul International Iasi.

PARTENERII acestui eveniment, carora le multumim, au fost:

Consiliul Judetean Iasi

Primaria Municipiului Iasi

Jandarmeria Iasi

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi

Ambulanta Iasi

SMURD Iasi

Crucea Rosie Iasi

Politia Rutiera Iasi

Politia Locala Iasi

Serviciul de Paza si Protectie al Judetului Iasi.

Pe toata durata evenimentului, traficul aerian la Aeroportul Iasi s-a desfasurat conform orarului obisnuit, astfel ca publicul a putut vedea de aproape inclusiv aeronavele care au aterizat sau au decolat de pe noua pista. Spectacolul s-a desfasurat intr-un cadru foarte bine organizat si securizat, nefiind inregistrate incidente la locul evenimentului sau blocaje in traficul rutier de afluire sau defluire.

Materiale foto si video pot fi preluate si distribuite in prezent, dar si in zilele urmatoare de pe paginile oficiale:

https://www.facebook.com/iasirally.ro

https://www.facebook.com/RoDrift.ro