In cadrul Forumului Economic de la Cracovia, Presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi va sustine o prezentare programata intr-un panel specific. Anul acesta, Forumul incepe cu un Congres pentru Autoritatile Locale organizat in perioada 5 – 6 aprilie 2016. Aici se vor aduce in prim plan modalitatile de a creste eficienta autoritatilor locale in folosirea fondurilor structurale.

Titlul Panelului este „A Recipe for Economic Success: Know-How or Industrial Manufacturing?” si este moderat de Zbigniew Bartus, Journalist, Newspaper Dziennik Polski, Poland

“Ne bucuram ca avem aceasta posibilitate sa prezentam Aeroportul Iasi si dezvoltarea accelerata din ultima perioada, sa aratam, din nou, ca si in Romania exista exemple de buna practica in construirea de infrastructura aeroportuara, de conectare a unui oras de multiple regiuni ale Europei. Acest moment va duce la stabilirea unor noi contacte benefice atat pentru Aeroportul Iasi, cat si pentru comunitatea ieseana. Trebuie sa iesim cat mai des in lume sa vorbim cat mai mult despre noi si oportunitatile locale. Continuarea dezvoltarii depinde de acum de nivelul inalt al diplomatiei publice”, a declarat Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

Mentionam ca Panelul de discutii in care va fi prezentat Aeroportul Iasi are ca obiectiv o trecere in revista a economiei bazata pe cunoastere, a schimbarilor macroeconomice din tarile dezvoltate, a cererii crescute de know-how, mai ales in domeniile servicii creative si inalte tehnologii. Tocmai de aceea Comisia Europeana a adoptat strategia RISE (Renaissance of Industry for a Sustainable Europe – Renasterea Industriei pentru o Europa Sustenabila). In cadrul acestui panel, speakerii vor incerca sa raspunda la intrebari de tipul: Cum pot implementa regiunile o astfel de strategie? Sunt in stare regiunile sa creeze conditii pentru a revigora industria? Care dintre cele doua, know-how sau productie, poate conduce mai mult catre dezvoltarea regiunilor?