Aeroportul Iasi depaseste previziunile statistice

In luna iulie a acestui an Aeroportul International Iasi a inregistrat un nou record de pasageri, comparativ cu anii anteriori.

Datele statistice ale lunii care s-a incheiat arata o crestere semnificativa a numarului total de pasageri imbarcati si debarcati la Iasi fata de luna iulie a anilor trecuti, luand in considerare faptul ca deja vara 2014 a inregistrat recorduri in ceea ce priveste pasagerii inregistrati de-a lungul timpului la Iasi.

Luna 2012 2013 2014 2015
Iulie 18 900 26 400 30 600 36 000

Cifrele acestea nu sunt intamplatoare, sunt rezultatul unui efort conjugat al nostru, al Aeroportului Iasi. La sfarsitul anului trecut am realizat o previzionare rezonabila, de a incheia anul 2015 cu un numar de pasageri imbarcati si debarcati de 300.000. Credem ca vom ajunge la 350.000 de pasageri anul acesta. Imaginati-va ca intr-un perimetru destul de mic, totusi, au trecut si vor trece anul acesta mai multi pasageri decat are Iasul locuitori, INS (Institutul National de Statistica, n.r.) furnizand o statistica de 321.606 locuitori in Iasi, in 2014. Nevoia de dezvoltare continua a infrastructurii aeroportuare si a serviciilor conexe pentru pasageri devine mai pregnanta si ne obliga sa incercam sa fim tot timpul cu un pas inaintea traficului de pasageri ce inregistreaza asa o dinamica. Cifrele ne bucura, evident, dar responsabilitatea noastra ‎in fata acestor evolutii este mult mai mare, acum.”‎ a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi

Reamintim ca la Aeroportul Iasi din octombrie vor opera 4 (patru) companii aeriene: TAROM, Austrian Airlines, Wizz Air, Blue Air.