Cursa directa Iasi-Istanbul, anuntata in data de 17.10.2015, chiar in ziua inaugurarii noului Terminal T3 la Aeroportul International Iasi, aduce, dupa numai o zi, o veste extrem de imbucuratoare pentru cei care vor sa isi programeze minivacante in Turcia, din luna decembrie.
Primele bilete spre aceasta destinatie au fost deja puse in vanzare pe site-ul TAROM, companie ce va opera zborurile spre aceasta destinatie.
Pretul unui bilet dus-intors porneste de la 99 de euro, cu toate taxele incluse, la achiziţionarea de pe site.
In plus, compania TAROM va asigura, pentru aceasta cursa, transportul gratuit pentru al doilea bagaj de cala, in limita maxima a 23 de kg.

Cursa Iasi-Istanbul va deveni operationala incepand cu data de 9 decembrie 2015 si va avea doua frecvente pe saptamana:

Miercuri – RO269 IAS 20:50 IST 22:30
Sâmbătă – RO270 IST 23:15 IAS 00:55

“Bucuria intoducerii noii rute directe spre Istanbul este acum desavarsita si de promotiile anuntate de catre operatorul aerian Tarom. Poate cea mai importanta poarta de calatorii in lume, Istanbul, devine extrem de atractiva, ca si tarife de zbor, si face posibil un start excelent, cu un grad foarte mare de incarcare. Am ferma convingere ca acest produs va fi foarte curand imbunatatit prin cresterea numarului de frecvente saptamanale, iar adresabilitatea sa regionala, anume faptul ca nu se opereaza in intreaga zona a Moldovei de catre niciun alt aeroport, va face din nou sa ne mandrim cu ceea ce am reusit. Vom continua sa informam pasagerii si cu noutatile de transfer spre destinatiile transcontinentale imediat ce vom primi aceste informatii de la compania aeriana”, a declarat Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

Conexiunea este realizata pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, care este hub-ul companiei aeriene Turkish Airlines, companie cunoscuta ca avand cea mai accentuata dinamica de dezvoltare din Europa, pe segmentul sau. Astfel, prin deschiderea unei curse externe directe spre Istanbul, devine posibila conexiunea Iasului cu orase importante din America, Asia si Australia.