Compania Nationala TAROM introduce ruta directa IASI-MADRID

Aeroportul Iasi are, in total, 8 curse in parteneriat cu operatorul TAROM

Incepand cu data de 25 iunie 2016, iesenii si nu numai vor avea posibilitatea de a calatori cu avionul in capitala Spaniei. Cursa Iasi-Madrid va fi operata de compania TAROM si va avea doua frecvente pe saptamana, in fiecare zi de miercuri si sambata. Astfel, avionul va decola de la Iasi la ora 19:50 si va ajunge la destinatie la ora 23:05. Decolarea la Madrid va avea loc la ora 23:50, iar aeronava va ateriza la Iasi la ora 04:50.

Gabriel STOE, Director General al Companiei TAROM:

„Cu mare placere anuntam introducerea unei noi curse externe din Iasi, un important nod aerian din tara, preocuparea noastra fiind diversificarea portofoliului de rute in zone din tara unde exista potential de dezvoltare. Datele pe care le-am primit demonstreaza ca Iasi-Madrid va fi o ruta profitabila, cu atat mai mult cu cat o astfel de cursa nu se opereaza in prezent din Iasi, iar pentru noi acest lucru reprezinta un avantaj. Clientii companiei noastre se vor bucura, asa cum i-am obisnuit, de servicii de calitate pe aceasta noua ruta, putand calatori in siguranta si confort. Ne bucuram ca parteneriatul TAROM cu Aeroportul Iasi este intr-o continua dezvoltare”.

Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:

„Deschiderea noii curse directe Iasi-Madrid se concretizeaza in urma negocierilor intense cu partenerul nostru Tarom care a inteles ca un astfel de proiect merita sa fie pus in practica. Vorbim de o cursa asteptata de foarte multa vreme. Solicitarile pentru aceasta destinatie, care sunt numeroase si vin din medii diferite, dar si legaturile intre cele doua orase, pe diverse paliere de activitate, au reprezentat fundamentul economic de calcul pentru partenerul nostru. Cursa directa Iasi-Madrid presupune o durata de zbor de 4 ore si folosirea unei aeronave care sa permita transportul mai multor pasageri odata, pentru a fi profitabila.

Conectarea Iasului cu capitala Spaniei era necesara pentru ca vorbim de o destinatie turistica de mare impact. In plus, Madrid este un important centru cultural si universitar, unde ajung sa studieze multi tineri din regiunea noastra. Totodata, Madrid este cunoscut ca un puternic centru industrial si de afaceri, si se creeaza astfel posibilitatea ca noi investitori straini sa vina sa isi dezvolte afacerile in zona noastra, dar este si un oras unde muncesc numerosi concetateni care se intorc in tara si contribuie, indirect, la dezvoltarea economica a regiunii. In acelasi timp, noua ruta faciliteaza reintregirea familiilor mult mai des, in Madrid locuind multi oameni din regiunea Moldovei. Tin sa multumesc companiei Tarom pentru deschidere si increderea pe care ne-o acorda atunci cand inteleg ca in Iasi exista potential de dezvoltare”.

Reamintim ca in prezent compania TAROM mai opereaza zboruri directe din Iasi spre sase destinatii externe: MUNCHEN, LONDRA, ROMA, BOLOGNA, TORINO, TEL AVIV, dar si curse interne zilnice catre OTOPENI.

Orarul de zbor IASI-MADRID :

RO419 IAS 19:50 – MAD 23:05

RO420 MAD 23:50 – IAS 04:50