O noua cursa directa din IASI spre KöLN BONN este operata, incepand de astazi, de compania Blue Air

Inceputul lunii iunie creeaza o noua oportunitate pentru ieseni si locuitorii din regiunea Moldovei de a calatori cu avionul catre o noua destinatie in Germania. Astazi este programat primul zbor direct Iasi-Köln Bonn si retur. Cursa va fi operata de compania Blue Air si va avea o frecventa de doua ori pe saptamana: luni si vineri.

Introducerea noii curse spre centrul Europei are loc la doua luni de la lansarea curselor Iasi-Barcelona, respectiv Iasi-Bruxelles, cu acelasi operator aerian. Iasi-Köln Bonn este, practic, a treia cursa externa directa, introdusa in programul de zbor de la Aeroportul Iasi, din acest an.

Gheorghe RĂCARU, Directorul General al Companiei Blue Air:

„Aeroportul Iasi reprezinta cea mai noua baza Blue Air, operatiunile noastre de aici inregistrand o crestere semnificativa din 25 octombrie 2015, cand am pozitionat prima aeronava Boeing 737 pe aeroport. Astfel, ne bucuram enorm sa ne extindem prezenta pe Aeroportul Iasi, prin deschiderea rutei #7, catre Köln Bonn.”

Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:

„Prin infiintarea cursei directe spre Köln, continuam dezideratul pe care ni l-am propus de la bun inceput, gandind un plan de dezvoltare al business-ului aeroportuar, bine pus la punct, folosind strategii care demonstreaza durabilitatea proiectelor stabilite in parteneriat cu companiile aeriene. De astazi, noua destinatie spre Germania, cunoscuta ca un puternic centru economic al Europei, creeaza noi premise privind dezvoltarea Iasului si a intregii Regiuni de Nord-Est. Köln este fundamental important pentru mediul de afaceri din Iasi, dar si pentru orizontul investitiilor straine in zona noastra. In acelasi timp, Köln are adresabilitate turistica, iar prin pozitionarea sa foarte buna in Germania si legatura cu toate autostrazile, permite fiecarui vizitator sa ajunga facil in orice zona doreste. In plus, de beneficiile acesti noi rute se vor bucura concetatenii nostri care muncesc sau locuiesc acolo si care au astfel posibilitatea sa se intalneasca mai des cu familiile lor. Nu in ultimul rand, legatura Iasului cu aceasta noua destinatie inseamna sansa realizarii de schimburi culturale intre cele doua orase. Tin sa multumesc inca o data partenerului nostru Blue Air pentru increderea si deschiderea pe care ni le arata de fiecare data”.

Orarul de zbor IASI-KöLN BONN este urmatorul:

LUNI :                                                   VINERI:

IAS 07:00 – CGN 08:45                         IAS 17:00 – CGN 18:45

CGN 09:30 – IAS 13:00                        CGN 19:30 – IAS 23:00

Biletele pentru Iasi-Köln Bonn si retur pot fi achizitionate si de pe site-ul companiei: www.blueairweb.com.

In prezent, de pe Aeroportul Iasi se poate zbura spre 16 destinatii externe directe, sase dintre acestea fiind operate de compania Blue Air: PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA (El Prat), BRUXELLES (Zaventem) si KöLN Bonn , toate cu doua frecvente saptamanale. De asemenea, cu operatorul Blue Air exista zboruri spre Otopeni, iar de la 1 octombrie 2016 vor deveni operationale cursele Iasi-Cluj-Timisoara-Iasi, precum si Iasi-Timisoara-Cluj-Iasi.