De astazi se poate zbura direct din Iasi si spre capitala Belgiei

Aeroportul Iasi a inaugurat astazi, 30 martie 2016, un nou zbor extern, de aceasta data spre capitala administratiei europene, Bruxelles, ruta ce va fi operata de Compania Blue Air. Introducerea noii curse spre estul Europei are loc la doar doua zile de la lansarea primului zbor Iasi-Barcelona, cu acelasi operator aerian. Iasi-Bruxelles este, practic, a doua cursa externa directa introdusa in programul de zbor de la Iasi, din acest an.

Zborul Iasi-Bruxelles va avea doua frecvente pe saptamana: miercuri si sambata.

Evenimentul de lansare a noi curse de astazi a inceput cu o conferinta de presa. Au vorbit despre importanta realizarii conexiunii intre cele doua orase dl Marius Bodea, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi, Tudor Constantinescu, Directorul Comercial al Companiei Blue Air, alaturi de dl Bogdan Abalasi, Subprefectul Judetului Iasi, si dl Alin Aivanoaei, Vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi.

Marius Bodea, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:

“Iasi-Bruxelles este o legatura de mare valoare; Bruxelles este cunoscut ca fiind un oras de o mare diversitate si acopera, ca destinatie, mai multe adresabilitati; este un important centru universitar, turistic, economic si multicultural, iar legatura pe care o realizam astazi cu acest oras nu poate fi decat un castig pentru comunitatea ieseana, dar si pentru intreaga regiune. In plus, rolul sau de metropola comerciala face din Bruxelles un mare centru de congrese, dar si o destinatie pretabila pentru mediul de afaceri. Dar, inainte de toate, vorbim de sediul Comisiei Europene si de capitala administratiei europene, Bruxelles fiind un oras dominat de activitati din domeniul serviciilor si al administrației publice, iar acest lucru inseamna, pentru noi, oportunitati de a face schimburi de experienta in acest sens. Evident, si tinerii vor beneficia de avantajele legaturii directe cu Bruxelles pentru ca multi dintre ei merg acolo sa studieze, urmeaza stagii de pregatire ori isi gasesc un loc de munca”.

Tudor Constantinescu, Directorul Comercial al Companiei Blue Air:

„Tin sa multumesc Aeroportului Iasi pentru ca sustine in continuare dezvoltarea infrastructurii companiei Blue Air si a serviciilor pe care le oferim pasagerilor. Lansarea cursei directe Iasi-Bruxelles este un motiv de bucurie pentru noi, dar inseamna si un nou inceput. Practic, de astazi, capitala unei provincii istorice a Romaniei este legata de capitala Europei, o reusita ce face posibila realizarea unor legaturi cu alte zone din nord-estul continentului. Putem spune ca Aeroportul Iasi a devenit o traditie prin parteneriatul nostru si speram ca aceasta noua ruta va fi operata cu succes inca de la inceput.”

Bogdan Abalasi, Subprefectul Judetului Iasi:

“Felicit Aeroportul Iasi pentru aceasta noua cursa ce creeaza o punte aeriana intre Iasi si capitala administratiei europene. Ani la rand comunitatea ieseana si-a dorit dezvoltarea aeroportului, lucru care s-a si intamplat, acesta fiind, decamdata, singura legatura intre orasul nostru si lume. Avem, in prezent, 16 curse externe directe spre capitale importante din punct de vedere cultural, economic si administrativ, iata, cum e Bruxelles, iar asta inseamna un castig pentru adminsitratia locala. Foarte importante sunt, de asemenea, cursele spre Cluj si Timisoara, recent anuntate, si cred ca si un zbor Iasi-Constanta ar fi binevenit, macar in perioada estivala, mai ales ca se justifica din punct de vedere economic.”

Imediat dupa sustinerea discursurilor, s-a taiat tortul tematic, s-au facut fotografii, iar la final a avut loc traditionalul „botez” al aeronavei, cu tunul de apa, momentul pregatirii pentru decolarea spre noua destinatie fiind suprinsa in imagini.

Orarul de zbor Iasi-Bruxelles, valabil pentru perioada 30 martie – 27 octombrie 2016, este urmatorul:

Miercuri si Sambata
IAS 09:30 decolare – BRU 11:25 aterizare
BRU 12:10 decolare – IAS 16:00 aterizare

Biletele pentru Iasi-Bruxelles si retur pot fi achizitionate si de pe site-ul companiei:

In prezent, de pe Aeroportul Iasi se poate zbura spre 16 destinatii externe directe, cinci dintre acestea fiind operate de compania Blue Air: PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA (El Prat) si BRUXELLES (Zaventem), toate cu doua frecvente saptamanale, un alt zbor – spre KöLN – urmand sa fie introdus din 3 iunie a.c. Tot cu operatorul Blue Air exista curse spre Otopeni, iar de la 1 octombrie 2016 sunt anuntate zboruri zilnice spre Cluj si Timisoara.

Dinamica de crestere a numarului de rute din Iasi va insemna si o crestere semnificativa a traficului de pasageri pe Aeroportul Iasi, pentru acest an fiind estimat un numar de 850.000 de calatori, fata de 700.000, cat a fost prognozat initial, si fata de 381.000 de pasageri, cati au fost inregistrati in 2015.