Aeroportul Iasi anunta trei rute externe directe, deschise de Blue Air, de anul viitor, cu cate doua frecvente saptamanaleIaşi, 30 septembrie 2015

Incepand din luna aprilie 2016, reteaua de rute a Aeroportului International Iasi se extinde cu trei noi destinatii externe directe. Astfel, din Iasi se va putea calatori direct spre Barcelona, Bruxelles si Koln, zboruri ce au fost incluse de compania Blue Air, in programul de vara.
Anuntul a fost facut astazi, 30 septembrie 2015, in cadrul unei conferinte de presa organizata de conducerea Aeroportului International Iasi, cu doar trei saptamani inainte de lansarea altor doua curse deja asteptate, respectiv Paris (Beauvais) si Munchen.

Zile de operare rute noi:

IASI-KOLN si retur: lunea si vinerea
IASI-BARCELONA si retur: martea si duminica
IASI-BRUXELLES si retur: miercurea si sambata

Orarul complet de zbor (zile si ore) pentru cursele anuntate vor fi afisate pe site-ul: www.blueairweb.com .

Decizia companiei de a introduce noi destinatii in regiunea noastra este o urmare fireasca a eforturilor constante depuse de Aeroportul Iasi, privind diversificarea rutelor externe. Acest lucru asigura pentru orice aeroport aflat pe o rampa de dezvoltare o crestere semnificativa a traficului de pasageri, prin crearea unei conexiuni directe cu orase importante din Europa.
“Suntem in fata unui orizont asa cum nu a mai existat in comunitatea noastra, in care dinamica dezvoltarii Aeroportului International Iasi a trecut intr-o noua etapa si a facut posibila conectarea Iasului, a comunitatii locale si regionale de capitale europene, de orase si destinatii la care nici nu indrazneam sa ne gandim acum doi, trei ani in urma. Suma rutelor noi deschise de pe Aeroportul Iasi, intr-o perioada foarte scurta de timp, alaturi de cultura, istoria si importanta acestor noi destinatii de care Iasul este acum legat direct, poate fi comparata cu o revolutie in aviatia civila din Romania si din Europa, iar in plan socio-economic, efectele acestor reusite vor schimba definitiv fata orasului Iasi si a regiunii Moldova.
Venim acum, in portofoliul nostru de rute, cu trei noi destinatii – Barcelona, Bruxelles si Koln – fiecare dintre ele raspunzand unei nevoi diferite ale comunitatii noastre: turism si etnic, administratie europeana si, nu in ultimul rand, mediu de afaceri. Iar dincolo de toate acestea, aratam si astazi ca statul roman poate crea afaceri de succes, care aduc plus valoare comunitatii locale si se adreseaza in mod direct fiecaruia dintre noi”, a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi.

Aeroportul Iasi a prezentat in permanenta companiilor aeriene date statistice care au indicat un potential foarte bun spre aceste noi destinatii. Faptul ca intr-un areal de 4 milioane de cetateni nu exista nicio ruta spre Spania, spre exemplu, a reprezentat un argument solid in decizia partenerilor nostri.

Reamintim ca la Aeroportul Iasi vor opera patru companii aeriene. Din 25 octombrie a.c., vor fi, in total, 10 destinatii externe directe (incluzand noile zboruri spre Munchen , si Paris/Beauvais), iar din aprilie 2016, numarul acestora va ajunge la 13 (incluzand Barcelona, Bruxelles si Koln).