Aeroportul Iasi devine baza operationala pentru o a treia companie aeriana. Anuntul-surpriza a fost facut astazi, 3 decembrie 2015, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Iasi de reprezentanti ai companiei aeriene Wizz Air si conducerea Aeroportului International Iasi.

Astfel, dupa Tarom si Blue Air, incepand cu 1 iulie 2016, Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrala si de Est, va introduce cinci rute noi de la Iasi spre Bologna, Catana, Larnaca, Roma Ciampino si Tel Aviv, initial cu o frecventa de doua zboruri saptamanale, cu exceptia cursei Iasi-Bologna care va fi operata de trei ori pe saptamana. Tot astazi, au fost anuntate frecvente marite spre Londra Luton (de la doua la cinci / saptamana) si Milano Bergamo (de la doua la trei saptamana).

Cand o companie aeriana isi face baza in orasul tau, trebuie sa intelegem ca este echivalentul unei expansiuni economice, culturale si sociale, deopotriva, cum poate nicio alta investitie nu reuseste atat de bine si eficient. Secretul dezvoltarii unui aeroport si a comunitatii deservite rezida din pluralismul de rute si pluralismul de companii, pentru ca asa fiecare categorie socio-profesionala este deservita corect, conform nevoilor sale. Toate companiile aeriene ce astazi opereaza pe Aeroportul Iasi sunt partenerii nostri egali. Faptul ca astazi, cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrala si de Est vine sa faca baza la Iasi se traduce foarte simplu: am demonstrat performanta si progres continuu in ultimii trei ani si am atras interesul acestei mari companii. Am reusit sa deschidem deja Iasul spre lume, si face sens si pentru o astfel de companie sa vina sa investeasca in Iasi, intelegand potentialul orasului si regiunii noastre.Asteptarea de 25 de ani a comunitatii iesene, pentru a avea un aeroport modern si, odata cu el, si legaturi aeriene directe, este rasplatita zilele acestea”, a declarat Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

Noua aeronava A320 ce va fi alocata Aeroportului Iasi va creste la opt numarul de rute deservite din Iasi si va tripla capacitatea de locuri la 265.000 in 2016.

Acum un an am pus Iasul pe harta aviatiei, iar acesta devine acum al saselea aeroport unde ne stabilim o baza operationala. Aceasta baza va crea noi locuri de munca in cadrul Wizz Air, precum si al partenerilor nostri de afaceri, si , totodata, ne va permite sa oferim mai multe rute cu tarife scazute. Iasul are potential, iar viitor aici vor fi alocate aici si alte aeronave, si progresul va fi observabil la nivelul intregii tari”, a declarat György Abrn, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

Faptul ca se deschide o noua baza la Aeroportul Iasi inseamna ca am realizat o investitie importanta pentru comunitate – avem cea mai performanta pista din tara. Atragerea companiilor aeriene creeaza posibilitatea ca tot mai multi oameni din judetele Moldovei, care muncesc in strainatate, sa se intoarca in tara, contribuind astfel la dezvoltarea economica a regiunii noastre, iar strainii, la randul lor, vor veni sa investeasca aici. Iar dezvoltarea Aeroportului Iasi va naste sanse pentru noi investitii pentru comunitatea noastra”, a declarat, in conferinta de astazi, Victorel LUPU, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Reamintim ca Wizz Air opereaza de la Iasi din decembrie anul trecut. Primul zbor a fost spre Venetia – Treviso, fiind urmat de alte doua destinatii externe, Milano – Bergamo (martie 2015) şi Londra – Luton (iunie 2015).

Wizz Air ofera, in total, 106 rute din Romania, spre 16 tari, de la 8 aeroporturi. Biletele pentru noile rute din Iasi sunt deja disponibile pe site-ul companiei, preturile pornind dela 129 RON.